Aanbevolen, 2020

Editor'S Choice

Hoe de Snap Map-functie in Snapchat uit te schakelen

Snapchat is een van de meest innovatieve bedrijven die er zijn. Het werkt zijn app voortdurend bij, inclusief nieuwe functies die we nog nooit eerder hebben gezien. Het voelt alsof Snapchat om de week een nieuwe functie introduceert. Slechts een paar dagen terug introduceerde Snapchat nog een functie genaamd Snap Map. Het kernidee van de functie is dat je je vrienden kunt zien op een interactieve kaart en omgekeerd. Bovendien kunt u snaps van populaire evenementen zoals sportevenementen, nieuws en nog veel meer over de hele wereld bekijken.

In de woorden van Snapchat is de functie zo geïntroduceerd dat mensen niet alleen kunnen zien wat hun vrienden doen, maar ook mee kunnen doen als ze dat willen. Maar er zijn nu veel mensen in paniek, misschien zelfs jij. Het feit dat iedereen je kan zien waar je bent, verandert de app in een paradijs voor stalkers. Nou, niet helemaal, de Snap Map-functie is optioneel en je kunt ervoor kiezen om hem uit te schakelen. Dus, als je je een beetje zorgen maakt over de manier waarop je wordt bijgehouden, kun je de Snap Map-functie uitschakelen op Snapchat in Android en iOS:

Schakel Snap Map uit via Snapchat-instellingen

1. Open de Snap Map-instellingen

Toegang tot het instellingenmenu voor uw Snap Map is zeer eenvoudig. Wanneer u de app start, knijpt u gewoon in op de zoeker van de camera om naar de Snap Map- modus te gaan. Terwijl je daar bent, kun je inzoomen op de kaart om te zien wat er in de wereld trending is. Om toegang te krijgen tot de instellingen, tik op het instellingenpictogram rechtsboven zoals getoond in de afbeelding.

2. Selecteer Wie kan uw locatie zien

Op de pagina Snap Map-instellingen kunt u uw voorkeuren instellen voor wie u op de kaart kan zien. Standaard wordt de optie "Mijn vrienden" geselecteerd, wat betekent dat al je Snapchat-vrienden je kunnen zien op de Snap Map. Hier kunt u, als u dat wilt, ook selecteren welke vrienden toegang hebben tot uw locatie. Om dat te doen, tikt u gewoon op "Vrienden selecteren" en selecteert u de vrienden met wie u uw locatie wilt delen .

Als u niemand toegang wilt geven tot uw locatie, schakelt u de "Ghost-modus" in . Nu kan niemand toegang krijgen tot uw locatie en u zien op de Snap Map.

De locatie-toestemming van Snapchat uitschakelen

De bovenstaande stappen zorgen ervoor dat geen enkele van uw vrienden of iemand anders om die reden toegang heeft tot uw locatie. Dit weerhoudt Snapchat echter niet van toegang tot uw locatiegegevens. Als privacy je grootste zorg is, moet je locatierechten die aan Snapchat worden verleend uitschakelen via de interne instellingen van je telefoon. Maar vergeet niet dat na dit te doen, je ook geen geofilters van Snapchat kunt gebruiken.

Om dit in Android te doen, gaat u naar Instellingen-> Locatie-> Snapchat-> App-machtigingen en schakelt u de toegang tot locatietoestemming uit.

iPhone-gebruikers moeten gewoon naar de instellingenpagina gaan en naar beneden scrollen totdat ze Snapchat vinden. Tik erop en selecteer vervolgens Locatie- > Nooit . Dat is het, zo eenvoudig is het.

Stop jezelf van het tonen op Snap Map

De nieuwe functie van Snapchat is cool, maar het heeft wat privacyproblemen veroorzaakt. Denken dat andere mensen je in realtime kunnen volgen, is een beetje schokkend. Gelukkig heeft Snapchat ook instellingen toegevoegd waarmee je je locatievoorkeuren kunt beheren. Dus, hou je van deze nieuwe Snapchat-functie en ben je van plan hem te gebruiken, of je schakelt hem uit zodra je hem hebt. Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Top