Aanbevolen, 2020

Editor'S Choice

Lock-pictogram in map verwijderen in Windows 7

Windows XP had een aantal manieren om een ​​map te delen en het was altijd een beetje verwarrend om te gaan met NTFS-machtigingen en Share-machtigingen. Nu in Windows 7 is het zelfs nog verwarrender! Ja, dat komt omdat ze nu een thuisgroep hebben en u bestanden kunt delen met een thuisgroep, die los staat van delen met de rest van de wereld.

Hoe dan ook, als je erin slaagt om een ​​gedeelde map te krijgen en vervolgens hebt besloten deze op een dag te verwijderen, heb je misschien een vreemd vergrendelingspictogram opgemerkt in de map die je eerder had gedeeld. Het ziet er ongeveer zo uit:

Ik vond dit echt irritant omdat er nooit eerder dit probleem was in Windows XP en ik wist niet eens wat het vergrendelingspictogram betekende. Ik wil alleen de share verwijderen, de map niet vergrendelen. Na wat lezen, heb ik geleerd dat wanneer u een map in Windows 7 deelt, de map niet langer machtigingen van de bovenliggende map overneemt en daarom wordt het vergrendelingspictogram weergegeven. Ik vind dit erg verwarrend en iets dat ik absoluut niet alleen zou hebben ontdekt!

Voordat ik inga hoe de rechten op de map opnieuw in te stellen, zodat het slotpictogram verdwijnt, wil ik eerst doornemen hoe het in de eerste plaats wordt weergegeven. Als het je niet kan schelen, kun je gewoon doorgaan naar het pictogram Vergrendelingspictogram verwijderen uit map. Als u met de rechtermuisknop op de map klikt, ziet u een optie om te delen met :

Als u Thuisgroep (lezen) of Thuisgroep (lezen / schrijven) kiest, wordt uw map automatisch gedeeld binnen alleen de thuisgroep. Nu doet het probleem zich voor wanneer u probeert om van het aandeel af te komen. Er is geen optie om de share gewoon te verwijderen! In plaats daarvan moet je Niemand kiezen, die zoals je kunt zien op het pictogram, een groot vetvergrendelingspictogram toevoegt aan de map.

Nu kun je de andere manier delen door met de rechtermuisknop op de map te klikken en naar Eigenschappen te gaan . Als u naar het tabblad Delen gaat, ziet u twee opties: Netwerkbestand en Map delen en Geavanceerd delen .

Het klikken op de Share- knop bovenaan is vrijwel hetzelfde als Specifieke mensen kiezen bij het kiezen van Share with in de schermafbeelding hierboven.

U kunt een naam typen of kiezen uit Iedereen of Thuisgroep. Nogmaals, om de share te verwijderen, is er geen optie. U hoeft alleen mensen of groepen te verwijderen uit de onderstaande keuzelijst. Nogmaals, het slotpictogram verschijnt op het moment dat u dat doet.

De laatste optie, om Geavanceerd delen te kiezen via het tabblad Delen, is de enige methode die u niet het vergrendelingspictogram zal geven. Klik op Geavanceerd delen en klik vervolgens op het selectievakje Deze map delen .

Als u nu afsluit en teruggaat naar dezelfde dialoog en het vinkje uit het selectievakje verwijdert, verschijnt het vergrendelingspictogram niet in de map! Yay! Dus als u zich helemaal geen zorgen hoeft te maken over het slotpictogram, moet u een map delen met Geavanceerd delen. Hoe dan ook, als je het slotpictogram al hebt, hoe kom je er dan vanaf?

Vergrendelpictogram uit map verwijderen

Om de rechten terug te krijgen zoals ze waren voordat je de map deelde, moet je met de rechtermuisknop op de map klikken en Eigenschappen kiezen. Klik vervolgens op het tabblad Beveiliging . Ja, het tabblad Beveiliging, niet het tabblad Delen .

Vervolgens moet u op de knop Geavanceerd klikken en op Machtigingen wijzigen klikken.

Vink vervolgens het selectievakje Inclusief overneembare machtigingen van het bovenliggende object van dit object aan.

Klik vervolgens drie keer op OK om terug te keren naar de hoofdverkennerinterface. U zult merken dat het slotpictogram op de map nu weg is. Je bent echter nog niet klaar. Nu moet je teruggaan naar hetzelfde dialoogvenster - klik met de rechtermuisknop, kies Eigenschappen, klik op het tabblad Beveiliging, klik op Geavanceerd en klik op Machtigingen wijzigen . Wat je nu moet doen, is alles verwijderen dat zegt onder de kolom Inherited From .

Selecteer de rij en klik vervolgens op de knop Verwijderen . Verwijder alleen de rijen die niet zijn geërfd . Dat is alles wat er is. Nu zal uw map de normale rechten hebben die het had voordat u het deelde en het slot-pictogram verdwenen is! Een soort omslachtig proces, maar dat is Windows! Genieten!

Top