Aanbevolen, 2020

Editor'S Choice

Hoe synchronisatie terug te roepen "Alleen opladen" Optie In Google Foto's

Google Foto's is waarschijnlijk mijn meest gebruikte Google-applicatie na Gmail. In feite is het een van mijn favorieten bij de talloze applicaties die Google te bieden heeft. Google Foto's heeft mijn leven relatief eenvoudiger gemaakt. Alle foto's die ik op mijn Android-apparaat neem, worden automatisch gesynchroniseerd op al mijn apparaten. De app is slim genoeg om al mijn foto's automatisch te categoriseren en het leukste is dat het delen van foto's eenvoudiger wordt. Ik kan zelfs hele albums delen met mijn familie of vrienden, en ze zullen de foto's van hoge kwaliteit kunnen zien. Er is geen opvallende compressie die zich voordoet bij andere apps (WhatsApp). Ook hoef ik niet meerdere apps te gebruiken, al mijn organisatie, back-ups en delen wordt alleen door deze ene app afgehandeld. Voeg dat toe aan het feit dat ik 15 GB gratis opslagruimte krijg, ik ben blij. In de recente updates heeft Google echter één functie uit de Photos-app verwijderd, namelijk de mogelijkheid om alleen te synchroniseren tijdens het opladen.

Ik begrijp dat het geen functie is om je slaap te verliezen, maar ik vond het geweldig omdat ik me geen zorgen hoefde te maken over het verliezen van de lading van mijn smartphone terwijl de Photos-app de foto's op de achtergrond uploadt. Als jij iemand bent die deze functie ook mist, gaat dit artikel helemaal over het terugbrengen ervan.

Opmerking: ik heb deze functie getest op Nexus 5X (Android Nougat) en Google Pixel (Android Oreo) en de functie lijkt op beide te werken.

Synchroniseren alleen tijdens het opladen

Zoals eerder vermeld, heb je een geroot apparaat nodig om deze methode te laten werken. Dit komt omdat we een bestand zullen aanpassen dat zich in de " /data directory " bevindt en dat niet toegankelijk is op niet-root-apparaten.

1. Allereerst hebt u een bestandsverkenner nodig waarmee u de hoofdmap van uw smartphone kunt openen. Ik vind "Solid Explorer" (gratis proef / in-app aankopen) leuk en heb hetzelfde gebruikt voor deze tutorial. Je kunt deze app downloaden van de Play Store door op de link te klikken.

2. Start nu de app en ga naar de volgende map, " /data/data/com.google.android.apps.photos/shared\_prefs ". Om dat te doen, tikt u eerst op het hamburgermenu en vervolgens op "Wortel" .

3. Tik hier op de zoekknop en zoek naar "foto's" . Tik nu op " com.google.android.apps.photo " en vervolgens op " shared_prefs ".

4. Open hier het bestand " photos.backup.backup_prefs.xml " in een teksteditor.

5. Zoek nu naar de tekst met de name='backup_prefs_only_when_charging"value='false'/> " name='backup_prefs_only_when_charging"value='false'/> "en verander de waarde van" false "in" true "en druk op save.

6. Sluit de app Solid Explorer en ga naar Instellingen-> Toepassingen-> Foto's en tik op "Geforceerd stoppen" en start de Google Foto's-app opnieuw.

7. Nu zult u merken dat de optie "Alleen synchroniseren tijdens opladen" is teruggekomen en standaard is ingeschakeld. Ter bevestiging, start Google Foto's en ga naar Instellingen-> Back-up en synchronisatie en scrol omlaag om de optie "Alleen laden" te vinden.

Schakel synchronisatie alleen in tijdens het laden in Google Foto's

Zoals ik aan het begin al zei, is dit geen make-of-break-functie, maar iets dat handig is als het bestaat. Zelfs zonder dit, zal Google Photos naar mijn mening nog steeds de beste fotoback-up en deel-app zijn om te gebruiken. Voel jij hetzelfde? Ik zou graag jouw mening over het onderwerp willen weten. Laat uw gedachten achter in het commentaargedeelte hieronder en laat ons uw favoriete fotobeheer en de back-uptool weten die u gebruikt.

Deze tutorial werd voor het eerst gepost op XDA Developers. We hebben het uitgeprobeerd en het werkt zonder problemen.

Top